Rękawica ochronna uvex phynomic foam

Numer artykułu: 60050
  • Naturalne czucie
  • Certyfikat zgodności z normą EN 388 (3 1 3 1)
  • Nadają się do pracy z żywnością
  • Maksymalna tolerancja skórna i brak substancji szkodliwych

uvex phynomic foam & perfekcja w trzech wymiarach

Seria uvex phynomic obejmujące liczne modele jest optymalna do wszystkich prac, przy których wymagana jest precyzja. Te rękawice ochronne pasują jak „druga skóra” są niezwykle lekkie i elastyczne & jednocześnie zapobiegają poceniu się rąk. uvex phynomic foam zachowuje doskonałą chwytność w suchych obszarach.


Ogólna charakterystyka

  • Zapewniająca bardzo dobre czucie rękawica ochronna do mechanicznych prac precyzyjnych
  • Wnętrze dłoni i czubki palców z piankową powłoką hydropolimerową
  • Kolor: biały, szary
  • Dostępne rozmiary: Od 5 do 12

Funkcje ochronne

  • Certyfikat zgodności z normą EN 388 (3 1 3 1)
  • Bardzo dobra wytrzymałość na ścieranie mechaniczne dzięki wodoodpornej powłoce z pianki hydropolimerowej
  • Bardzo dobra chwytność w suchym i lekko wilgotnym otoczeniu

Komfort użytkowania

  • Wysoka oddychalność dzięki piankowej powłoce hydropolimerowej
  • Doskonałe czucie przy montażu części
  • Idealne dopasowanie dzięki zastosowaniu 3D Ergo Technology
  • Bardzo dobra tolerancja skórna potwierdzona dermatologicznie (uvex pure Standard)
  • Wolne od substancji szkodliwych zgodnie z OEKO-TEX® Standard 100
  • Bardzo dobra tolerancja skórna & potwierdzona dermatologicznie przez Instytut Badawczy Dermatologii Stosowanej proDERM (badanie proDerm: 11.0356-02, 11.0482-11)

Obszary zastosowania

Ochrona mechaniczna przy pracach precyzyjnych w następującym obszarze:

  • Montaż precyzyjny
  • Prace precyzyjne
  • Prace kontrolne
  • Sortowanie
  • Przemysł spożywczy
  • Pakowanie

Informacje do pobrania

 wässrig pH > 4,5sauer pH < 4,5alkoholischfettigtrocken (nicht fettend)
Beispiele nichtakoholische Getränke, Früchte, Eier, Gemüse, Krustentiere Essig, Hefe, Milch, Joghurt Wein, Spirituosen, Likör Olivenöl (R1), Butter und Margarine (R2), Fisch, Käse und Backwaren (R3), Fleisch und Geflügel (R4), Sandwiches und Fettgebackenes (R5) Brot, Reis, Nudeln, Tee, Gewürze, Hülsenfrüchte
uvex profi ergo JA JA JA JA (R1 bis R5) JA
uvex contact ergo JA JA JA JA (R1 bis R5) JA
uvex phynomic C3 JA JA JA JA (R1 bis R5) JA
uvex C500 pure JA JA JA JA (R1 bis R5) JA
uvex rubiflex (orange) JA JA JA JA (R1 bis R5) JA
uvex rubiflex S (blau/grün) JA JA JA JA (R1 bis R5) JA
uvex profastrong NF 33

JA

JA JA JA (R2 bis R5) JA
uvex u-fit JA JA JA JA (R3 bis R5) JA
uvex phynomic foam JA JA JA JA (R5) JA
uvex phynomic lite (w) JA JA JA JA (R1 bis R5) JA
uvex unilite hermo JA JA JA NEIN JA
uvex u-fit lite JA NEIN JA JA (R3 bis R5) JA
uvex unipur MD/FT NICHT GEPRÜFT JA


Weitere Informationen unter anderem zu Prüfgrundlagen sind auf Anfrage erhältlich.

Dane techniczne: Rękawica ochronna uvex phynomic foam (60050)

Nieruchomość Wartość
Typ produktu Ochrona mechaniczna
Rodzina produktów uvex phynomic
Wersja Ze sciagaczem
Powłoka Pianka hydropolimerowa
obszar pokryty powłoką Koncówki palców, Wewnetrzna czesc dloni
Norm EN 388:2016
Normy EN 388:2016 (3 1 2 1 X)
Nadaje się do kontaktów z żywnością Tak
Możliwość stosowanie przy kontaktach z żywnością Wodniste (pH > 4,5), Kwasne (pH < 4,5), Alkoholowe, Suche (nietluste) , Tluste (R5 = ciasta, produkty piekarnicze)
Materiał Elastan, Poliamid
Barwa szary, bialy
Rozmiar 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Zastosowanie precision assembly work, inspection, food processing, sorting, packaging, precision
Conditions of the workplace dry, light moisture/oily
Technologie uvex 3D-Ergo
Certyfikaty Przydatnosc przy pracy z zywnoscia, made in Germany, Öko-Tex Standard 100, proDerm, uvex pure standard
Udostępnij Drukuj
uvex
SAFETY