Rękawica ochronna uvex unilite thermo

Numer artykułu:6059309
EAN / UPC:4048612032916
Rozmiary: 9
Informacje o artykule

uvex unilite thermo – wytrzymała rękawica ochronna przeznaczona do pracy przy niskich temperaturach

Wyjątkowo wytrzymała powłoka rękawic uvex unilite thermo nie stanowi przeszkody, by rękawice były jednocześnie ciepłe i elastyczne również przy bardzo niskich temperaturach. Dwuwarstwowa struktura materiału z akrylu i żywej wełny zapewnia przyjemny mikroklimat i wysoki komfort przez cały czas użytkowania.

Ogólna charakterystyka
  • Zimowa rękawica o dwuwarstwowej strukturze
  • Wnętrze dłoni i końcówki palców z powłoką polimerową zachowującą elastyczność przy niskich temperaturach
  • Kolor: czarny, czarny
  • Dostępne rozmiary: Od 7 do 11
Komfort użytkowania
  • Dobre czucie
  • Dobre dopasowanie
  • Wysoka elastyczność
  • Dobry komfort użytkowania
Funkcje ochronne
  • Certyfikat zgodności z EN 388:2016 (3 1 3 1 X) i EN 511 (0 1 0)
  • Wysoka wytrzymałość na ścieranie mechaniczne elastycznej powłoki polimerowej odpornej na zimno
  • Dobra chwytność w suchych i lekko wilgotnych obszarach
  • Bardzo dobra izolacja termiczna w bezpośrednim kontakcie z zimnymi przedmiotami
Dane techniczne
CechaOpis
Rozmiary9
Wyszukiwany kolor (filtr)czarny
Wersjaze ściągaczem
PowłokaPolimer
Powierzchnia powłokiKońcówki palców, Wewnętrzna część dłoni
Nazwa rodziny produktówuvex unilite thermo
Przydatność do środowiska pracyDo zastosowania w suchym i lekko wilgotnym otoczeniu
PłećUnisex
Rozmiar9
Markauvex
Materiał wierzchniElastan, Poliamid (PA), Akryl, czysta żywa wełna
Kategoria produktuRękawice ochronne
Nazwa produktuuvex unilite thermo
Ochrona produktuRękawice ochronne do kontaktu z żywnością
Seria produktów-
Typ produktuRękawice chroniące przed zimnem
Ochrona przed zagrożeniami mechanicznymiOchrona przed otarciami, Ochrona przed ranami szarpanymi
Ochrona przed zagrożeniami termicznymiOchrona przed odmrożeniem, Ochrona przed zimnem
Technologia uvexMożliwość obsługi ekranu dotykowego
Ponowne wykorzystanieWielorazowy (R)
CertyfikatyOdpowiednie do kontaktu z żywnością
NormaEN ISO 21420:2020/EN 388:2016 + A1:2018/EN 511:2006
Dokumenty